Wat is waar?

Met ‘wat is waar?’ bedoel ik: wat is de waarheid? Sinds de twee afgelopen jaren houdt het me meer bezig. Door de ontwikkelingen in de samenleving. En door mijn vak als coach, hypnotherapeut en begeleider van opstellingen. Ik zie zoveel ‘wonderen’, grote bijzondere transformaties bij mijn coachees. Op fysiek vlak, en ook mentaal, emotioneel en spiritueel.

𝘝𝘦𝘳𝘻𝘢𝘮𝘦𝘭𝘦𝘯
Hoe kom ik aan de juiste, complete en actuele informatie, waar haal ik die vandaan? Bestaat de ‘juiste’ informatie wel? Is er een universele waarheid? Die voor iedereen klopt? Of hangt dat van het onderwerp af?

𝘉𝘦𝘸𝘪𝘫𝘻𝘦𝘯
En: wat ik beweer, moet dat waar zijn? Als in: wetenschappelijk bewezen? Hoe lang is een bepaald onderzoek kloppend, als er steeds nieuwe ontdekkingen gedaan worden? Hoe doen anderen dat? Klopt wat zij zeggen helemaal? Of praten ze iemand na, die het misschien bij het rechte eind of misschien juist helemaal mis heeft?

𝘌𝘳𝘷𝘢𝘳𝘦𝘯
Moet ik kunnen verklaren wat ik bij mijn coachees zie gebeuren, of is het goed als ik over mijn ervaringen vertel? Dat ik gewoon gezien heb welke ‘wonderen’ er mogelijk zijn. Hoe bijzonder ze ook klinken….

𝘎𝘦𝘭𝘰𝘷𝘦𝘯
Wat geloof ik? Wie geloof ik? Hangt dat af van titels en studies? Van belangen en posities? Van hoezeer ze geloofwaardig overkomen? En als ik eenmaal een bepaalde denkrichting hebt, hoe flexibel ben ik dan nog? Komt tegenstrijdige informatie dan nog wel binnen?

𝘝𝘰𝘦𝘭𝘦𝘯
Kun je voelen wat klopt, of iets waar is? Als ik ergens voor kies, moet het kloppen in mijn hoofd, of kloppen in mijn hart en mijn lijf? En als mijn hoofd en lijf het niet eens zijn, wat kies ik dan?

𝘉𝘦𝘭𝘰𝘷𝘦𝘯
En: wat beloof ik, qua resultaten van mijn coaching? Grote beloftes klinken lekker in de marketing. Toch weet ik niet zeker of het lukt. Vaak wel. Niet altijd. Hoe stellig zet ik dat neer, zeker als het gaat om het oplossen van langdurige, onbegrepen fysieke klachten?

𝘉𝘦𝘯𝘪𝘦𝘶𝘸𝘥!

Het houdt me dus bezig. Wat is de waarheid? Fijn om het nu een keer opgeschreven en gestructureerd te hebben, wat eerder losse dingen waren in mijn hoofd. Ben benieuwd hoe jij er naar kijkt. Reageer gerust onder deze post of in een pb.

#coaching #opstellingen #hypnotherapie #NLP

Foto credits Towfiqu Barbhuiya

inspiratie

inspiratie mail

Ja! Ik ontvang graag één keer per maand een inspiratiemail van ‘Met Annemieke’