Wat geloof jij? (vervolg)

Een aanvullende korte tip deze keer, voor iedereen met langdurige onbegrepen fysieke spanningsklachten.

De overtuigingen die ik regelmatig tegenkom, en die niet helpend zijn: Ik ben ziek, ik ben een xx-patiënt (vul dan op de xx in: hart-patiënt bijvoorbeeld, long-covid patiënt, etc), ik ben depressief (of een andere psychische aandoening), ik ben chronisch …. (vermoeid bijvoorbeeld), ik ben erfelijk belast, etc.

In mijn vorige blog (zie comments) schreef ik over niet-helpende overtuigingen. De bovenstaande overtuigingen zijn nog intenser, want bij allemaal staat “ik ben”. Daardoor maakt wat je gelooft deel uit van je identiteit. Je systeem zal er op vele manieren voor zorgen dat je waarmaakt wat je gelooft, zeker wat identiteit betreft.

Welke overtuigingen geloof jij? Zou je wat anders willen geloven?

Ik daag jou en je lijf uit om deze overtuigingen te challengen! Maak gerust een afspraak met me.

Foto credits Annoesjka Graaf

inspiratie

inspiratie mail

Ja! Ik ontvang graag één keer per maand een inspiratiemail van ‘Met Annemieke’