Wat als loslaten niet lukt?

Het is gemakkelijker gezegd dan gedaan: je probleem los je op door het los te laten. En misschien is loslaten niet iets wat je kunt doen, het is niet voor niks losLATEN volgens Jan Bommerez. Gelukkig zijn er ook hele andere manieren om je spanningsproblemen op te lossen, zoals deze 11 manieren:

๐Ÿ€๐˜‘๐˜ฆ ๐˜ฌ๐˜ถ๐˜ฏ๐˜ต ๐˜ฉ๐˜ฆ๐˜ต ๐˜ฑ๐˜ฐ๐˜ด๐˜ช๐˜ต๐˜ช๐˜ฆ๐˜ท๐˜ฆ ๐˜ปรณ ๐˜ท๐˜ฆ๐˜ณ๐˜ด๐˜ต๐˜ฆ๐˜ณ๐˜ฌ๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ฅ๐˜ข๐˜ต ๐˜ฉ๐˜ฆ๐˜ต ๐˜ฏ๐˜ฆ๐˜จ๐˜ข๐˜ต๐˜ช๐˜ฆ๐˜ท๐˜ฆ ๐˜ฐ๐˜ท๐˜ฆ๐˜ณ๐˜ณ๐˜ถ๐˜ญ๐˜ฆ๐˜ฅ ๐˜ธ๐˜ฐ๐˜ณ๐˜ฅ๐˜ต.ย Bijvoorbeeld:ย door de situaties voor en na een nare gebeurtenis uitgebreid te beschrijven รฉn te voelen waardoor de nare gebeurtenis vervaagt.

๐Ÿ€๐˜‹๐˜ฐ๐˜ฐ๐˜ณ ๐˜ฅ๐˜ฆ ๐˜ญ๐˜ฆ๐˜ด๐˜ด๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ถ๐˜ช๐˜ต ๐˜ฆ๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜จ๐˜ฆ๐˜ฃ๐˜ฆ๐˜ถ๐˜ณ๐˜ต๐˜ฆ๐˜ฏ๐˜ช๐˜ด ๐˜ต๐˜ฆ ๐˜ฉ๐˜ข๐˜ญ๐˜ฆ๐˜ฏ.ย Bijvoorbeeld: het was niet mijn schuld als kind dat mijn ouders gingen scheiden, wat ik toen wel dacht.

๐Ÿ€๐˜‹๐˜ฐ๐˜ฐ๐˜ณ ๐˜ซ๐˜ฆ๐˜ป๐˜ฆ๐˜ญ๐˜ง ๐˜ต๐˜ฆ ๐˜จ๐˜ฆ๐˜ท๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ธ๐˜ข๐˜ต ๐˜ซ๐˜ฆ ๐˜ฐ๐˜ฑ ๐˜ฆ๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ฃ๐˜ฆ๐˜ฑ๐˜ข๐˜ข๐˜ญ๐˜ฅ ๐˜ฎ๐˜ฐ๐˜ฎ๐˜ฆ๐˜ฏ๐˜ต ๐˜ฏ๐˜ฐ๐˜ฅ๐˜ช๐˜จ ๐˜ฉ๐˜ข๐˜ฅ.ย Bijvoorbeeld: iemand die jouw kant van het verhaal snapte.

๐Ÿ€๐˜‹๐˜ฐ๐˜ฐ๐˜ณ ๐˜ช๐˜ฆ๐˜ต๐˜ด ๐˜ต๐˜ฆ ๐˜ป๐˜ช๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ธ๐˜ข๐˜ต (๐˜ข๐˜ญ ๐˜ฅ๐˜ข๐˜ฏ ๐˜ฏ๐˜ช๐˜ฆ๐˜ต ๐˜ฃ๐˜ฆ๐˜ธ๐˜ถ๐˜ด๐˜ต) ๐˜จ๐˜ฆ๐˜ฉ๐˜ฆ๐˜ช๐˜ฎ ๐˜ธ๐˜ข๐˜ด, ๐˜ฐ๐˜ง ๐˜ธ๐˜ข๐˜ข๐˜ณ ๐˜ฏ๐˜ช๐˜ฆ๐˜ต ๐˜ฐ๐˜ท๐˜ฆ๐˜ณ ๐˜จ๐˜ฆ๐˜ด๐˜ฑ๐˜ณ๐˜ฐ๐˜ฌ๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ธ๐˜ฆ๐˜ณ๐˜ฅ.ย Bijvoorbeeld: een overleden kindje in je gezin van herkomst

๐Ÿ€๐˜‹๐˜ฐ๐˜ฐ๐˜ณ ๐˜ต๐˜ฆ ๐˜ถ๐˜ช๐˜ต๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ธ๐˜ข๐˜ต ๐˜ซ๐˜ฆ ๐˜ฐ๐˜ฑ ๐˜ฆ๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ฃ๐˜ฆ๐˜ฑ๐˜ข๐˜ข๐˜ญ๐˜ฅ ๐˜ฎ๐˜ฐ๐˜ฎ๐˜ฆ๐˜ฏ๐˜ต ๐˜ฉ๐˜ข๐˜ฅ ๐˜ธ๐˜ช๐˜ญ๐˜ญ๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ป๐˜ฆ๐˜จ๐˜จ๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ฐ๐˜ง ๐˜ฅ๐˜ฐ๐˜ฆ๐˜ฏ. Bijvoorbeeld: stop!

๐Ÿ€๐˜‹๐˜ฐ๐˜ฐ๐˜ณ ๐˜ฆ๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ด๐˜บ๐˜ฎ๐˜ฃ๐˜ฐ๐˜ฐ๐˜ญ ๐˜ธ๐˜ข๐˜ต ๐˜ฆ๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ช๐˜ฏ๐˜ป๐˜ช๐˜ค๐˜ฉ๐˜ต ๐˜จ๐˜ฆ๐˜ฆ๐˜ง๐˜ต.ย Bijvoorbeeld iemand die een bij (dat diertje) als symbool kreeg en zich realiseerde dat ook kleine dingen heel goed en nuttig zijn.

๐Ÿ€๐˜‹๐˜ฐ๐˜ฐ๐˜ณ ๐˜ช๐˜ฏ๐˜ง๐˜ฐ๐˜ณ๐˜ฎ๐˜ข๐˜ต๐˜ช๐˜ฆ ๐˜ถ๐˜ช๐˜ต ๐˜ฆ๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ข๐˜ฏ๐˜ฅ๐˜ฆ๐˜ณ๐˜ฆ ๐˜ฑ๐˜ญ๐˜ฆ๐˜ฌ ๐˜ต๐˜ฆ ๐˜ฉ๐˜ข๐˜ญ๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ฅ๐˜ข๐˜ฏ ๐˜ซ๐˜ฆ ๐˜ฃ๐˜ณ๐˜ฆ๐˜ช๐˜ฏ. Bijvoorbeeld uit je lichaam of je ziel.

๐Ÿ€๐˜‹๐˜ฐ๐˜ฐ๐˜ณ ๐˜จ๐˜ฆ๐˜ค๐˜ฐ๐˜ฏ๐˜ต๐˜ณ๐˜ฐ๐˜ญ๐˜ฆ๐˜ฆ๐˜ณ๐˜ฅ ๐˜ต๐˜ฆ ๐˜ฅ๐˜ช๐˜ด๐˜ด๐˜ฐ๐˜ค๐˜ชรซ๐˜ณ๐˜ฆ๐˜ฏ, waardoor je geen paniek voelt in een bepaalde situatie en daardoor je lichaam het sein kunt geven dat het veilig is.

๐Ÿ€๐˜๐˜ฆ๐˜ณ๐˜ธ๐˜ข๐˜ณ๐˜ณ๐˜ช๐˜ฏ๐˜จย (daar is niet in รฉรฉn zin een voorbeeld van te geven, dat snap je vast)

๐Ÿ€๐˜๐˜ฆ๐˜ต๐˜ด ๐˜ต๐˜ฆ๐˜ณ๐˜ถ๐˜จ๐˜จ๐˜ฆ๐˜ท๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ข๐˜ข๐˜ฏ ๐˜ฅ๐˜ฆ ๐˜ฑ๐˜ฆ๐˜ณ๐˜ด๐˜ฐ๐˜ฐ๐˜ฏ ๐˜ฃ๐˜ช๐˜ซ ๐˜ธ๐˜ช๐˜ฆ ๐˜ฉ๐˜ฆ๐˜ต ๐˜ฑ๐˜ณ๐˜ฐ๐˜ฃ๐˜ญ๐˜ฆ๐˜ฆ๐˜ฎ ๐˜ฉ๐˜ฐ๐˜ฐ๐˜ณ๐˜ต.ย Bijvoorbeeld: het dragen van een verlies dat van een van je ouders is en niet van jou.

๐Ÿ€๐˜œ๐˜ช๐˜ต๐˜ป๐˜ฐ๐˜ฐ๐˜ฎ๐˜ฆ๐˜ฏ: Bijvoorbeeld: Door ervoor te zorgen dat je alles gaat zien wat nรญet het probleem is, in plaats van gefocust zijn op je probleem.

๐Ÿ€๐˜ˆ๐˜ข๐˜ฏ๐˜ฌ๐˜ช๐˜ซ๐˜ฌ๐˜ฆ๐˜ฏ: oog in oog staan met iets waar je een bepaalde emotie bij hebt, en ervaren dat het een andere boodschap voor je heeft.

Nu je dit gelezen hebt, kun je dan loslaten dat je niet hoeft te weten hoe je je probleem oplost?

Ik kijk graag met je mee, heb veel ervaring in het vinden van een passende manier om je spanningsproblemen op te lossen. Boek gerust een kennismakingsgesprek met me.

#coachingย #opstellingenย #hypnotherapieย #NLP

Foto credits Ankush Minda

inspiratie

inspiratie mail

Ja! Ik ontvang graag รฉรฉn keer per maand een inspiratiemail van โ€˜Met Annemiekeโ€™