Verschillende hypnotherapie technieken (2/2)

In mijn twee vorige blogs heb ik beschreven hoe een hypnotherapiesessie gaat en een paar verschillende technieken uitgelegd. Hieronder leg ik een paar andere technieken uit. Er zijn er natuurlijk nog veel meer. Als er iets interessants tussen staat, neem gerust contact met me op in een pb!

๐˜๐˜ข๐˜ด๐˜ต ๐˜๐˜ฐ๐˜ฃ๐˜ช๐˜ข: Voor angsten en fobieรซn, zoals de naam al zegt. Met deze techniek kun je op een hele veilige manier een angst oplossen, zonder dat je je angstig hoeft te voelen. Je voelt je juist veilig en op je gemak. Er zijn andere technieken waar je kijkt naar jezelf (jezelf dissocieert) en in deze Fast Fobia kijk je naar jezelf die kijkt naar zichzelf. Een hele veilige dubbele dissociatie dus, waardoor je de angst niet voelt. En toch oplost.

๐˜Š๐˜ฐ๐˜ฏ๐˜ต๐˜ณ๐˜ฐ๐˜ญ๐˜ฆ๐˜ฌ๐˜ข๐˜ฎ๐˜ฆ๐˜ณ: heel geschikt voor bijvoorbeeld het reguleren van lichaamsfuncties, waaronder tinnitus of een hoge bloeddruk. In hypnose ga je naar je eigen controlekamer en draai je daar aan de knoppen. Klinkt simpel en dat is het ook.

๐˜—๐˜ช๐˜ซ๐˜ฏ๐˜ฑ๐˜ณ๐˜ฐ๐˜ต๐˜ฐ๐˜ค๐˜ฐ๐˜ญ: Pijn is een alarmsignaal van je lichaam. Soms ervaren mensen echter pijn zonder dat er nog een alarm nodig is. Dan kun je als het ware je lichaam in, en onderzoeken wat er aan de hand is. En het ook veranderen. Deze techniek doe ik alleen met je als er medisch onderzocht is of er niets ernstigs aan de hand is.

๐˜Š๐˜ฐ๐˜ฏ๐˜ท๐˜ฆ๐˜ณ๐˜ด๐˜ข๐˜ต๐˜ช๐˜ฐ๐˜ฏ๐˜ฆ๐˜ญ๐˜ฆ ๐˜ฉ๐˜บ๐˜ฑ๐˜ฏ๐˜ฐ๐˜ด๐˜ฆ: Soms zijn goede of gekke vragen het enige wat je nodig hebt. Hoef je niet per se in een diepe trance. Wie weet kom je wel in een lichte trance door de vreemde vragen. En snap je er helemaal niks meer van. Totale verwarring, lekker samen lachen en je probleem opgelost. Hoe leuk is dat?

Ik ben heel enthousiast, en dat had je misschien al door ๐Ÿ™‚
Jij ook?

Foto credits Dusan Manic

inspiratie

inspiratie mail

Ja! Ik ontvang graag รฉรฉn keer per maand een inspiratiemail van โ€˜Met Annemiekeโ€™