Verschillende hypnotherapie technieken (1/2)

In een vorige blog heb ik beschreven hoe een hypnotherapiesessie ongeveer gaat. Hieronder leg ik een paar verschillende technieken uit. In een vervolgblog een paar andere. De ene techniek past beter bij een bepaald soort problemen dan de andere. En hypnotherapie gaat niet alleen over problemen oplossen. Je kunt het ook toepassen om te groeien. Om je doelen te bereiken.

๐˜š๐˜บ๐˜ฎ๐˜ฃ๐˜ฐ๐˜ญ๐˜ฆ๐˜ฏ๐˜ณ๐˜ฆ๐˜ช๐˜ด: Dit vind ik een hele fijne, zachte techniek. Die is bij eigenlijk alle problemen toe te passen. Je onbewuste geeft je een symbool voor een inzicht in je probleem of de oplossing ervan. Zoโ€™n symbool is bijvoorbeeld een bloem, een dier of een engel, maar ik heb ook symbolenreizen gedaan waarbij het symbool een kapstok was of een hengel. Waarbij de betekenis niet minder mooi was.

๐˜™๐˜ฆ๐˜จ๐˜ณ๐˜ฆ๐˜ด๐˜ด๐˜ช๐˜ฆ: Dit gebruik ik voor problemen die al heel lang spelen, eigenlijk al zolang als je je herinnert. Zoals een belemmerende overtuiging: ik ben niet goed genoeg. Of een emotie, waar je je van afvraagt of het wel de jouwe is. Je bent bijvoorbeeld vaak bang maar je weet eigenlijk niet eens waarvoor. Bij een regressie ga je terug naar het moment van ontstaan van dit probleem. En los je het daar op. Daarmee overschrijf je als het ware de lading die een bepaalde gebeurtenis voor jouw brein heeft gekregen.

๐˜‹๐˜ฆ๐˜ฆ๐˜ฑ ๐˜ต๐˜ณ๐˜ข๐˜ฏ๐˜ค๐˜ฆ ๐˜ช๐˜ฅ๐˜ฆ๐˜ฏ๐˜ต๐˜ช๐˜ง๐˜ช๐˜ค๐˜ข๐˜ต๐˜ช๐˜ฐ๐˜ฏ: Deze vind ik erg leuk om te doen. Je stapt in de energie van iemand van wie je iets wil leren. Zoals Tony Robbins of Eckhart Tolle of Joe Dispenza. Of je stapt in een deel van jezelf, zoals je hogere zelf of je mannelijke of vrouwelijke deel. Ik interview hem of haar dan via jou. Super interessant wat je dan leert! Je tapt in op informatie die je nog niet kende. Je hoort, ziet en voelt bijzondere dingen.

๐˜๐˜ฅ๐˜ฆ๐˜ฐ๐˜ฎ๐˜ฐ๐˜ต๐˜ฐ๐˜ณ๐˜ช๐˜ด๐˜ค๐˜ฉ๐˜ฆ ๐˜ด๐˜ช๐˜จ๐˜ฏ๐˜ข๐˜ญ๐˜ฆ๐˜ฏ: Huh? Wat zeg je? Dit zijn rechtstreekse signalen vanuit je onbewuste door je lichaam. Bijvoorbeeld door het bewegen van je vinger, die daarmee een ja of nee signaal geeft. Met deze techniek kan ik ja/nee vragen stellen aan jouw onbewuste. Zodat de wijsheid van je onbewuste ontsloten wordt. Twee vragen zijn bijvoorbeeld: Wordt de klacht van deze persoon veroorzaakt of in stand gehouden omdat de klacht ook aantrekkelijke kanten heeft? Of doordat deze persoon in het verleden iets ergs heeft meegemaakt waar hij/zij nog niet van is losgekomen?

In een volgend blog leg ik een paar andere technieken uit.

๐‘พ๐’Š๐’ ๐’‹๐’Š๐’‹ ๐’…๐’‚๐’• ๐’†๐’“๐’—๐’‚๐’“๐’†๐’?
Zit er een techniek bij die je graag zou willen ervaren? Laat het gerust weten, plan een adviesgesprek met me in!

 

inspiratie

inspiratie mail

Ja! Ik ontvang graag รฉรฉn keer per maand een inspiratiemail van โ€˜Met Annemiekeโ€™