Mijn licht en mijn donker


Vorige maand gaf ik een systemische workshop over depressiviteit en levenslust. Met een fantastische opkomst. Heel blij mee. Dat mensen met dit onderwerp aan de slag willen, durven en het ook echt doen.


Van tevoren stond ik even stil bij mijn eigen licht en donker. In het donker denk ik dingen als: geef mijn portie maar aan fikkie, teveel ellende in mijn leven, ik wil het niet meer. Dan voel ik me rot en eenzaam en wat ik doe is vooral me in mijn eentje terugtrekken. Oh, wat ken ik dit goed 😔


Het licht ken ik gelukkig ook, steeds meer. Daar denk, voel en doe ik hele andere dingen. Daar denk ik aan dierbare herinneringen en aan fijne toekomstplannen. Daar voel ik me optimistisch, waardevol en voel me liefdevol verbonden met de mensen om me heen. En ik doe veel dingen die bij me passen: sporten🚵‍♀️, mediteren🧘🏽‍♀️, met mijn kinderen en vriend(inn)en zijn👭👫 en dit werk 💫. En ik geniet ervan.

Voor iedereen: mooie ☀️-dag!

inspiratie

inspiratie mail

Ja! Ik ontvang graag één keer per maand een inspiratiemail van ‘Met Annemieke’