Madeliefje of paardenbloem of rode klaver?

Maaiveld

Je kop eraf. Daar zijn we vaak bang voor als we iets willen doen wat niemand anders doet. Succesangst. Angst om buiten de groep te vallen. Uiteindelijk relateert dat aan een oeroude angst om te sterven. Want in lang verstreken tijden betekende verstoting uit de groep vrijwel zeker je einde.

Velen kennen het wel, ofwel in het ondernemerschap, maar ook in dagelijkse situaties waarin je je bijvoorbeeld kleding wil aantrekken volgens jouw eigen stijl. Of als je iets wil doen waarvan je niemand anders kent die het doet. Je wil het wel, en ‘iets’ houdt je tegen. Stemmetjes in je hoofd: Kan ik het wel? Val ik door de mand? Wat vinden ‘ze’ ervan?

Stel je voor…..

Stel je eens voor dat je je hoofd boven het maaiveld steekt. Wat zie je dan?

De andere blik

Wat mijn overtuiging is: Boven jouw maaiveld is gewoon het volgende maaiveld. Waar je gewoon in kunt opgaan. Kijk maar eens naar de foto. Als dat madeliefje haar hoofd boven het maaiveld steekt, wat ziet ze dan? Juist, paardenbloemen! En als die paardenbloemen dat doen? Dan zien ze de klaver….

Je hoofd steekt dus niet echt ergens bovenuit. Wel boven je eerste maaiveld, maar niet boven het volgende maaiveld. Waar mensen zijn die het helemaal geweldig vinden wat je doet. Die ooit ook het vorige maaiveld ontgroeid zijn. Waar je helemaal tussen past. Die waarschijnlijk op dat moment beter bij je passen dan je vorige maaiveld.

Belofte

Ik hoop dat zoveel mogelijk mensen hun denkbeeldige maaiveld durven te ontstijgen. Dat maaiveld is volgens mij namelijk een illusie. Durf jezelf te zijn, met alles erop en eraan. Ik beloof je dat ik dan in ieder geval van je ga genieten!

Wil je serieus kijken naar je loopbaan? Ben je toe aan een volgende stap? Kijk op mijn site.

inspiratie

inspiratie mail

Ja! Ik ontvang graag één keer per maand een inspiratiemail van ‘Met Annemieke’