Ik sta altijd aan

โญIk ben altijd alert.
โญIk moet controle houden.
โญIk houd mijn omgeving steeds in de gaten.
โญIk sta altijd aan.

De meeste mensen voor wie dit geldt, weten wel dat het niet bevorderlijk is. Ze krijgen er fysieke klachten van, zoals vermoeidheid, hoofdpijn en spanning.
๐˜๐˜ฆ๐˜ต ๐˜ฌ๐˜ฐ๐˜ด๐˜ต ๐˜ท๐˜ฆ๐˜ฆ๐˜ญ ๐˜ฆ๐˜ฏ๐˜ฆ๐˜ณ๐˜จ๐˜ช๐˜ฆ.ย En de tijd dat je kunt opladen is schaars als je niet vaak โ€˜uitโ€™ staat. Die twee dingen samen maken dat je energievoorraad in de loop van de tijd op raakt.

Bovendien: ๐˜Š๐˜ฐ๐˜ฏ๐˜ต๐˜ณ๐˜ฐ๐˜ญ๐˜ฆ ๐˜ฉ๐˜ฆ๐˜ฃ๐˜ฃ๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ช๐˜ด ๐˜ฆ๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ฎ๐˜ช๐˜ฏ๐˜ฅ๐˜ง*๐˜ค๐˜ฌ.

Dus de vraag is: Hoe zorg je dat je niet leegloopt? Hoe laad je weer op?
Je kunt natuurlijk mediteren, mindfulness beoefenen en slapen. Dat is allemaal behulpzaam. En het is als het blussen van de brand.

Je kunt ook het vuur temperen, in plaats van blussen. Door de aanleiding te onderzoeken van het โ€˜aanโ€™ staan. Wanneer heeft je systeem besloten dat alertheid nodig is? Heeft het te maken met een gebeurtenis, een overtuiging, een bepaalde angst?

Ik kan je helpen als je wil. Laten we het samen uitpluizen en oplossen. Zodat jij weer eens ๐ฎ๐ข๐ญ kunt staan. Stuur me gerust een berichtje.ย 

Foto credits: mk. s

inspiratie

inspiratie mail

Ja! Ik ontvang graag รฉรฉn keer per maand een inspiratiemail van โ€˜Met Annemiekeโ€™