Ik hoef niet meer te vluchten

“Waarom moet ik in vredesnaam naar een hypnotherapeut in Utrecht? Het is anderhalf uur rijden en nu sta ik ook nog file. Ik kom niet eens op tijd.” Dat dacht ze vanochtend toen ze in de auto zat. Na de sessie zei ze: “Ik weet nu weer waarom ik het gevoel had dat ik bij jou moest zijn. Wat ben jij hier goed in!”

𝘐𝘬 𝘮𝘢𝘨 𝘦𝘳 𝘯𝘪𝘦𝘵 𝘻𝘪𝘫𝘯
Haar grootste belemmerende overtuiging: ‘ik mag er niet zijn’, had invloed op haar gezondheid, haar relaties en haar eigen bedrijf. Geen wonder als je overtuiging je bestaansrecht ondermijnt.

𝘌𝘮𝘰𝘵𝘪𝘦𝘴 𝘭𝘰𝘴𝘭𝘢𝘵𝘦𝘯 𝘷𝘢𝘯𝘶𝘪𝘵 𝘩𝘦𝘵 𝘭𝘪𝘫𝘧
We hebben gewerkt met haar lijf, met mijn eigen variant op de deep trance identification, een van mijn favoriete technieken. Zelf gaf ze aan dat er wat was met haar rechterborst en rechter eierstok. Op die plekken in haar lijf hebben we gedaan wat er nodig was. Aandacht geven en emoties loslaten. Míjn gevoel was dat er ook veel in haar kaken vast zat. Dat bleek een schot in de roos. Nadat die boosheid geuit was, was het zoveel rustiger van binnen. En kon ze gronden in haar lijf.

𝘐𝘬 𝘣𝘦𝘯 𝘢𝘢𝘯𝘸𝘦𝘻𝘪𝘨
Aan het eind van de sessie zag ze er anders uit. Zachter en krachtiger tegelijk. “Bijzonder dat je ‘wist’ dat ik een issue had met mijn boosheid uiten. Fijn om dat kwijt te zijn.” zei ze. “En nu kan ik voor het eerst voelen: ik werk samen met mijn lijf, ik ben aanwezig. Het maakt niet uit hoe spannend het is, ik kan aanwezig blijven. Ik hoef niet meer te vluchten. Dit is heel belangrijk voor belangrijke aspecten van mijn leven. Dankjewel.”

#coaching #opstellingen #hypnotherapie #NLP

Foto credits Patrick Schneider

inspiratie

inspiratie mail

Ja! Ik ontvang graag één keer per maand een inspiratiemail van ‘Met Annemieke’