Ik ben het niet waard 

Ze is gedreven én gefrustreerd. Ongelukkig in haar baan. Die baan lukt haar echt niet meer; ze krijgt het niet meer verantwoord voor zichzelf. Het klopt niet meer. De kogel is al door de kerk: deze mooie vrouw van begin veertig gaat voor zichzelf beginnen. Maar nu nog niet. Er zit bij haar nu nog een grote blokkade in de weg. 

 

Uit alle persoonlijke ontwikkeling die ze al gedaan heeft, weet ze dat er nog een diepe belemmerende overtuiging speelt. Ik ben het niet waard om hier te zijn. Op deze wereld. Ze voelt aan alles dat die vastzittende nare gedachte hele grote impact heeft. Op haar. En misschien ook wel op haar dochters. En deze belemmerende overtuiging wil ze absoluut niet doorgeven aan haar lieve meiden. Ze weet met haar hoofd dat deze gedachte niet klopt. En toch is het nog niet gelukt om ervan af te komen. 

 

In een mooie sessie gingen we samen terug naar het eerste moment waarop deze overtuiging was ontstaan. Daar ruimde ze samen met mij de nare gevoelens en gedachten van deze situatie op. Ze leerde de lessen die uit die gebeurtenis te leren waren. En gaf de mensen in die situatie heel veel liefde mee. 

 

Twee weken later zag ik haar voor een volgende sessie. Ze zei opgelucht: “Die nare gedachte is weg! Wat voelt dat anders!” Die ochtend konden we lekker verder met haar missie en haar businessplan.  Wat mooi om haar enthousiasme nu volop te zien stromen! En ik ben superblij en trots dat ik dit werk mag en kan doen. 

 

Heb jij ook zo’n belemmerende gedachte die je liever kwijt dan rijk bent? Die je al je hele leven met je meezeult? Ik zie ze in allerlei vormen langskomen, en heb ze met een paar methodes al vaker mogen helpen oplossen of verzachten.  Meer weten of een direct afspraak maken? Plan gerust een afspraak in.

 

Foto credits Dave Hoefler  

 

 

inspiratie

inspiratie mail

Ja! Ik ontvang graag één keer per maand een inspiratiemail van ‘Met Annemieke’