Schakel effectieve hulp van je onbewuste in!

hypnotherapie

Met hypnotherapie kun je met bijna alle problemen aan de slag. Je kunt bij mij terecht om jezelf te verlossen van je langdurige onbegrepen fysieke spanningsklachten. Van vermoeidheid en slapeloosheid tot hoofdpijn en darmklachten. 

Hypnose is een combinatie van ontspanning én focus. Je krijgt toegang tot je onbewuste, waar vele inzichten en oplossingen gevonden worden. En, als je het spannend vindt: weet dat ik ook vaak in een hypnotisch gesprek al veel voor je kan doen!

Wat wil jij veranderen?

Heb je lang genoeg getobd met je gezondheid of met pijn in je lijf? Kom je niet verder in de reguliere geneeskunde? Bij de huisarts, de fysiotherapeut, met voeding? Weet je nog steeds niet wat de oorzaak is? Of weet je het wel maar gaat het toch nog niet beter?

Blijf niet langer tobben…

Het zou toch zonde zijn als je leven nog langer wordt bepaald door deze problemen en klachten? Als die gezondheidsproblemen je blijven beperken? En jij niet kunt doen wat je werkelijk wil. 

Hoe zou het zijn...

Als je lijf gewoon lekker voelt. Je je energiek voelt. En jij weer alles kunt doen wat je wilt.

Ik ga graag samen met jou op onderzoek in je onbewuste en in je systeem, zodat jij weer kunt doen wat je zo graag wilt. Daarbij hecht ik er veel belang aan dat dit, als dat relevant is, in goede samenwerking met jouw reguliere arts(en) gebeurt.

Een grote verbetering dat probleem de wereld uit

Drie coachingsessies:

In overleg kiezen we voor hypnotherapie en/of systemisch werk of NLP. Je krijgt suggesties om thuis mee verder te gaan.

675,-

Een wezenlijke sprong naar veel meer flow

Halfjaartraject

Samen aan de slag, door o.a. hypnotherapie maak je een grote sprong. Met als resultaat meer flow door een betere gezondheid.

675,- per maand

Een essentiële shift op meer levensgebieden

Jaartraject

Je klachten diepgaand onderzocht en opgelost met o.a. hypnotherapie, systemisch werk en NLP, zodat je leven moeiteloos stroomt.

625,- per maand

Ervaringen van mijn coachees

Verhelderend tot de kern

Wat een verademing een sessie met Annemieke!!! Op een fijne manier vraagt ze door tot de kern, dit werkt zo verhelderend dat hiermee mijn probleem al opgelost is. Super bedankt Annemieke! Je bent een mooi mens!

Willemijn
Willemijn
Eyeopeners

Tijdens een voorgesprek met Annemieke kreeg ik al een inzicht in mijn probleem. En gaf mij dat al een eyeopener voor mijzelf. Haar manier van vraagstelling en het luisteren naar je, voelt als heel fijn en betrokken. Ze is professioneel en kundig, vriendelijk en doortastend. Ze helpt je echt verder.

Sonja
Sonja
Inzicht in mijn gedrag
Dankzij Annemieke heb ik inzicht gekregen waar bepaald gedrag vandaan kwam. Daar ben ik zeer dankbaar voor. Ze heeft mij op een hele kalme en rustige manier hier doorheen geloodst. Ik kijk uit naar de volgende sessie 😊
achterkant
Marjon van der Voort

Werkwijze

Als je aan de slag wil, kun je hierboven kiezen welk traject er het beste bij jou past. Vervolgens krijg je een vragenlijst en plannen we de eerste sessie in. De gesprekken zijn liefst live in Utrecht, Nieuwegein of (deels) online.

Aan het eind van een traject evalueer ik graag met jou, zodat ik zeker weet dat je tevreden bent en ik mijn hulp steeds verder kan optimaliseren.

Je kunt ook eerst een kennismaking plannen. Je krijgt dan vooraf een paar vragen via de mail toegestuurd. Zorg dat je goed voorbereid bent voor het kennismakingsgesprek en dat je weet wat belangrijk voor je is. Ik vertel je graag waar ik je bij kan helpen. En dan bepalen we samen of we een match zijn.

Vragen over hypnotherapie

Ik zou zeggen: bij bijna ieder probleem kun je hypnotherapie inzetten. Ik heb me gespecialiseerd in langdurige, onbegrepen fysieke klachten zoals: slapeloosheid, overprikkeld zijn en vermoeidheid, hoofd-, nek- en rugpijn, een frozen shoulder, tinnitus, hartkloppingen, hyperventilatie, buikpijn en darmklachten, long Covid, burn out, etc.

Ik heb een heerlijke stoel of bank voor je. Je kunt lekker onderuit gaan liggen met je benen omhoog, of wat meer rechtop blijven zitten.

We beginnen natuurlijk met een gesprekje over waar je mee aan de slag wil. Daar stel ik je allerlei vragen over. Dat kunnen vragen zijn die je nog nooit hebt beantwoord. Dingen die je je ook nog nooit hebt afgevraagd. Wist je dat soms daardoor het probleem dan al wordt opgelost?

Naar aanleiding van je vraag stel ik voor wat we kunnen doen. In de hypnotherapie zijn er allemaal verschillende technieken. 

De vraag die ik altijd stel, als je in trance gaat: wil je nu in hypnose?

Als je ‘ja’ zegt, doe ik een inductie, oftewel help ik je te ontspannen. Zowel fysiek als mentaal. Daar heb ik verschillende methodes voor. Het kan supersnel. Of heel geleidelijk. Soms is een lichte trance voldoende, soms ga je dieper, en besteden we daar wat langer aandacht aan. Om te verdiepen. Je ontspant je steeds meer. Je keert meer naar binnen. Er komt steeds meer focus op jezelf.

Dat betekent dus ook dat jij het doet. Ik help je en jij doet het. In jouw tempo. En je zult jezelf verbazen hoe gemakkelijk het gaat. En hoe veilig het voelt.

In de techniek die we daarna gaan doen, spreken we meestal met elkaar. Je weet na afloop ook nog precies wat er gebeurd is.

Na het afronden van de techniek testen we om te kijken wat er veranderd is. En haal ik je weer uit hypnose. Dat noem je deductie. Dat kom je in vijf stappen weer uit de trance naar het hier en nu.

Vaak zijn de ervaringen ontroerend, soms heel verdrietig. Soms boos. Regelmatig komt er een heel mooi inzicht uit voort. Vaak vindt er een grote verandering plaats, in je lijf en/of je mind.

Een paar beschrijvingen (en natuurlijk is iedere ervaring verschillend): “Hypnose is feitelijk altijd zelf-hypnose, begeleid door een hypnotherapeut. Hypnose ervaar ik vaak als een soort meditatie. Het is als een geleide meditatie, vaak wel meer interactief.”

En: “Als ik in hypnose ben dan staat mijn hoofd “open” alsof er een soort ruimte is. Ik laat het gewoon maar gebeuren zonder dat ik er een mening over heb.  Ik ben verder helemaal “bij”, juist helder.”

En: “Ik heb een snel brein, wat vaak all-over-the-place is. In hypnose kan ik me heel gemakkelijk focussen en voel ik me relaxt.”

Hoeveel controle denk je dat je hebt? 😉 Een groot deel van onze handelingen worden juist bepaald door ons onbewuste. Dat betekent dus dat jij daar nog geen grip op hebt. Je neemt je vast wel eens iets voor (gezonder eten, meer sporten, meer focus, etc.) en dan doe je het tóch anders dan je van plan was. Dat wordt gestuurd door je onbewuste.
Door deze dingen in hypnose te bekijken kun je je juist bewust worden van datgene wat er in je onbewuste gebeurt. En: Tijdens een sessie weet je precies wat er gebeurt en doe je geen dingen die je normaal gesproken ook niet zou doen, die tegen jouw waarden in gaan.

Veel mensen hebben bij hypnose associaties met ergens op een toneel kakelen als een kip. Persoonlijk heb ik niks met showhypnose. Wat dat betreft lijkt hypnose op een deegroller. Een deegroller? Ja! Heel handig als je lekkere dingen wil bakken. En je kunt er ook iemand mee slaan. Zoals een deegroller een tool is, is hypnose ook een tool. Ik wil het alleen gebruiken om er voor jou zinvolle dingen mee te doen. Zorg dus dat je je therapeut vertrouwt. Dan hoef je niet bang te zijn om gekke dingen te doen.

Ik zorg er altijd voor dat je weer goed uit je hypnose komt (ook wel trance genoemd). Bovendien kun je er ook weer zelf uit komen. Je kent het vast wel dat je op de snelweg rijdt en ‘opeens’ een stuk verder bent dan je dacht. Dan was je ook in trance. En daarna ben je er vast ook weer helemaal zelf uit gekomen, toch? Dat doen onze hersenen gewoon voor ons. Dat gaat vanzelf.

Ons onbewuste heeft vele functies. Jou beschermen is er een van. Het is zelfs een belangrijke functie. Misschien heb je nare dingen meegemaakt. Ik ben ervan overtuigd dat ons onbewuste ons presenteert wat we aan kunnen. Dat heb ik in mijn vele coachingssessies tot nu toe ook altijd ervaren.

Eén standaardvraag kun je altijd in mijn hypnotherapiesessies verwachten, hoewel iedereen anders is en met een ander probleem bij me komt. En dat is mijn vraag: “Wil je in hypnose?” Ik ga pas aan de slag als je volmondig “ja” zegt.

Er zijn veel verschillende technieken. De ene techniek past beter bij een bepaald soort problemen dan de andere. En hypnotherapie gaat niet alleen over problemen oplossen. Je kunt het ook toepassen om te groeien. Om je doelen te bereiken.

𝘚𝘺𝘮𝘣𝘰𝘭𝘦𝘯𝘳𝘦𝘪𝘴: Dit vind ik een hele fijne, zachte techniek. Die is bij eigenlijk alle problemen toe te passen. Je onbewuste geeft je een symbool voor een inzicht in je probleem of de oplossing ervan. Zo’n symbool is bijvoorbeeld een bloem, een dier of een engel, maar ik heb ook symbolenreizen gedaan waarbij het symbool een kapstok was of een hengel. Waarbij de betekenis niet minder mooi was.

𝘙𝘦𝘨𝘳𝘦𝘴𝘴𝘪𝘦: Dit gebruik ik voor problemen die al heel lang spelen, eigenlijk al zolang als je je herinnert. Zoals een belemmerende overtuiging: ik ben niet goed genoeg. Of een emotie, waar je je van afvraagt of het wel de jouwe is. Je bent bijvoorbeeld vaak bang maar je weet eigenlijk niet eens waarvoor. Bij een regressie ga je terug naar het moment van ontstaan van dit probleem. En los je het daar op. Daarmee overschrijf je als het ware de lading die een bepaalde gebeurtenis voor jouw brein heeft gekregen.

𝘋𝘦𝘦𝘱 𝘵𝘳𝘢𝘯𝘤𝘦 𝘪𝘥𝘦𝘯𝘵𝘪𝘧𝘪𝘤𝘢𝘵𝘪𝘰𝘯: Deze vind ik erg leuk om te doen. Je stapt in de energie van een deel van jezelf, zoals je lijf of je hogere zelf. Ik interview hem of haar dan via jou. Super interessant wat je dan leert! Je tapt in op informatie die je nog niet kende. Je hoort, ziet en voelt bijzondere dingen.

𝘐𝘥𝘦𝘰𝘮𝘰𝘵𝘰𝘳𝘪𝘴𝘤𝘩𝘦 𝘴𝘪𝘨𝘯𝘢𝘭𝘦𝘯: Huh? Wat zeg je? Dit zijn rechtstreekse signalen vanuit je onbewuste door je lichaam. Bijvoorbeeld door het bewegen van je vinger, die daarmee een ja of nee signaal geeft. Met deze techniek kan ik ja/nee vragen stellen aan jouw onbewuste. Zodat de wijsheid van je onbewuste ontsloten wordt. Twee vragen zijn bijvoorbeeld: Wordt de klacht van deze persoon veroorzaakt of in stand gehouden omdat de klacht ook aantrekkelijke kanten heeft? Of doordat deze persoon in het verleden iets ergs heeft meegemaakt waar hij/zij nog niet van is losgekomen?

𝘍𝘢𝘴𝘵 𝘍𝘰𝘣𝘪𝘢: Voor angsten en fobieën, zoals de naam al zegt. Met deze techniek kun je op een hele veilige manier een angst oplossen, zonder dat je je angstig hoeft te voelen. Je voelt je juist veilig en op je gemak. Er zijn andere technieken waar je kijkt naar jezelf (jezelf dissocieert) en in deze Fast Fobia kijk je naar jezelf die kijkt naar zichzelf. Een hele veilige dubbele dissociatie dus, waardoor je de angst niet voelt. En toch oplost.

𝘊𝘰𝘯𝘵𝘳𝘰𝘭𝘦𝘬𝘢𝘮𝘦𝘳: heel geschikt voor bijvoorbeeld het reguleren van lichaamsfuncties, waaronder tinnitus of een hoge bloeddruk. In hypnose ga je naar je eigen controlekamer en draai je daar aan de knoppen. Klinkt simpel en dat is het ook.

𝘗𝘪𝘫𝘯𝘱𝘳𝘰𝘵𝘰𝘤𝘰𝘭: Pijn is een alarmsignaal van je lichaam. Soms ervaren mensen echter pijn zonder dat er nog een alarm nodig is. Dan kun je als het ware je lichaam in, en onderzoeken wat er aan de hand is. En het ook veranderen. Deze techniek doe ik alleen met je als er medisch onderzocht is of er niets ernstigs aan de hand is.

𝘊𝘰𝘯𝘷𝘦𝘳𝘴𝘢𝘵𝘪𝘰𝘯𝘦𝘭𝘦 𝘩𝘺𝘱𝘯𝘰𝘴𝘦: Soms zijn goede of gekke vragen het enige wat je nodig hebt. Hoef je niet per se in een diepe trance. Wie weet kom je wel in een lichte trance door de vreemde vragen. En snap je er helemaal niks meer van. Totale verwarring, lekker samen lachen en je probleem opgelost. Hoe leuk is dat?

EV techniek: EV staat voor emoties vervangen. We halen een vaak stress weg en je krijgt er rust voor in de plaats. Het mooie van deze techniek is dat je er niks van voelt en ook geen nare herinneringen hoeft op te halen.

Ten eerste: ik wil je niks aanraden of afraden. Ik beschrijf hier hoe ik kijk naar de verschillen. En ook ik ben vaker naar verschillende psychologen geweest. Dus voor mij ligt het genuanceerd. Iedere psycholoog is anders en sommigen zullen zich niet herkennen in wat ik schrijf. Dus: het een is niet beter dan het ander, het is wel anders.

Psycholoog en coach/hypnotherapeut

Psychologen zijn opgeleid op HBO of universitair niveau in diverse aspecten van de psychologie. Sommigen hebben zich gespecialiseerd in allerlei psychische klachten en stoornissen en de behandeling ervan. Ik heb verschillende coachopleidingen gedaan: o.a. NLP practitioner en master, hypnotherapie practitioner en master, bezielend coach en loopbaancoach, en systemisch werk. Ik ben ook universitair opgeleid, in heel andere richtingen (technische natuurkunde en information management en de brandweerofficiersopleiding).

Bewust en onbewust

Bij de meeste psychologen bestaat de therapie uit praten, bijvoorbeeld bij cognitieve gedragstherapie (CGT) of acceptance commitment therapy (ACT). Dat betekent dus dat je vooral met je bewuste brein aan de slag gaat. In mijn coaching gaan we met het onbewuste aan het werk en met je familiesysteem. Ook gebruik ik vaak je lichaam erbij. Ik heb ervaren dat in je onbewuste, je systeem en je lichaam vaak de oplossingen te vinden zijn voor klachten en problemen.

Uniek en standaard

Ik ga ervan uit dat ieder mens zijn eigen representatie van de werkelijkheid heeft, omdat hij uniek is. Dus als je aan je probleem denkt, ziet/hoort/voelt iedereen iets anders. Mensen die volgens psychologen allemaal dezelfde soort angst hebben, krijgen meestal eenzelfde soort behandeling. De technieken waar ik mee werk gaan vaak meer over hoe het probleem werkt dan wat de inhoud van het probleem is.

EMDR en hypnotherapie

Soms gebruiken psychologen ook EMDR. Voor de verzachting van nare gebeurtenissen waarvoor een psycholoog EMDR toepast, kun je ook hypnotherapie inzetten. Bij sommige hypnotische technieken heb je geen herinnering aan de situatie of herbeleving nodig, wat bij EMDR wel de basis is.

Langer en korter

Bij het gebruik van hypnotherapie los je een probleem meestal in één of een paar sessies op. Trajecten bij de psycholoog duren over het algemeen langer.

Vergoed of niet

Vaak worden consulten bij de psycholoog vergoed. Mijn coaching wordt niet vergoed, dat is een bewuste keuze. Vanwege het administratieve gedoe, en niet in de laatste plaats omdat ik zelf heb gemerkt dat als ik in mezelf investeer, ik betere resultaten behaal.

Heb je nog andere vragen of twijfels? Daar ben ik heel benieuwd naar. Zou je mij die dan willen laten weten? Mail me gerust via mailen@metAnnemieke.com.

inspiratie

inspiratie mail

Ja! Ik ontvang graag één keer per maand een inspiratiemail van ‘Met Annemieke’