Hypnose training dag 2 van 12 bij het HIN

Volgen en leiden

Eerst volgen, dan leiden. Na deze tweede opleidingsdag ben ik me zoveel bewuster van hoe je een ander kunt volgen. In bijvoorbeeld lichaamshouding, taalgebruik, hoogte en tempo van praten. En ook subtieler, door ademhaling of het knipperen van je ogen. Niet als doorzichtige trucjes, maar je daadwerkelijk afstemmen op de ander. Om je in te leven in hem of haar. En je te verbinden.

Als het volgen goed gaat, dan pas kan het leiden beginnen. Hypnose is een diepe vorm van ontspanning. Dus hoe meer ontspannen ik ben, des te dieper kan mijn coachee ontspannen. Ik voel me ontspannen als ik me competent voel om de stappen toe te passen. Naast de protocollen kennen, er ook creatief mee kunnen spelen. Daarom wil ik graag heel veel oefenen: tot mijn examen in augustus 100x. Als het je eng lijkt, en iets in jou is ook nieuwsgierig, laat het me weten.

inspiratie

inspiratie mail

Ja! Ik ontvang graag één keer per maand een inspiratiemail van ‘Met Annemieke’