Hoe je lijf je kan helpen om meer onzekerheid te verdragen

 Mijn coachee J. is een leuke vrouw van halverwege de veertig. Ze had al jarenlang dezelfde baan, en voelde dat het nu tijd was voor iets anders. Dus bij de zoveelste reorganisatie op haar werk had ze gezegd dat ze er wel uit wilde, met een goede regeling. Ze kwam bij mij omdat ze echt iets anders wilde, maar geen idee had wat dan.  

Intuïtie 

Mijn intuïtie zei echter iets anders. Ik vroeg me namelijk af of ze na jaren vastigheid al aan toe was aan de onzekerheid van een grote verandering in haar leven. Ik liet haar daarom een fysieke oefening doen. Ik maak graag gebruik van wat je lichaam je vertelt, bij dit soort lifechanging coachvragen.  

Wat bleek? Haar hoofd zei wel ‘ja’, maar haar lijf was er nog niet klaar voor en zei ‘nee’. Een paar maanden later sprak ik haar weer. Ze vertelde me dat ze deze oefening om haar reikwijdte te vergroten nog vaak zelf doet. En dat ze voelt dat ze steeds meer onzekerheid kan verdragen, en het zelfs leuk begint te vinden…. 

Zelf doen 

Ben je nieuwsgierig naar deze oefening? Als je wilt, kun je deze oefening ook heel eenvoudig zelf doen:  

  • Ga rechtop staan en strek je armen voor je uit 
  • Draai je handpalmen naar elkaar toe 
  • Beweeg – heel langzaam! – je armen gestrekt en horizontaal naar opzij en voel… 
  • Voel iedere millimeter, luister naar je lijf, wees nieuwsgierig wat je voelt 
  • Wat is comfortabel voor je? En wat juist niet? 

Wil je ook graag je reikwijdte wat vergroten? Doe deze oefening dan iedere dag, minstens 10 dagen achter elkaar. Ik ben benieuwd wat je dan ervaart, laat het me weten! 

Als jij ook je lijf wilt inzetten om antwoorden op de vraagstukken te krijgen waar je met je denken niet uit komt, mail me gerust op mailen@metannemieke.com, of stuur me een bericht. Dan plannen we een gratis kennismakingsgesprek!  

inspiratie

inspiratie mail

Ja! Ik ontvang graag één keer per maand een inspiratiemail van ‘Met Annemieke’