Hoe gaat zo’n hypnose nou eigenlijk?

Ik heb een heerlijke stoel of bank voor je. Je kunt lekker onderuit gaan liggen met je benen omhoog, of wat meer rechtop blijven zitten.

 

We beginnen natuurlijk met een gesprekje over waar je mee aan de slag wil. Daar stel ik je allerlei vragen over. Dat kunnen vragen zijn die je nog nooit hebt beantwoord. Dingen die je je ook nog nooit hebt afgevraagd. Wist je dat soms daardoor het probleem dan al wordt opgelost?

 

Naar aanleiding van je vraag stel ik voor wat we kunnen doen. In de hypnotherapie zijn er allemaal verschillende technieken. Daar vertel ik in een vervolgblogje meer over. Onder andere over conversationele hypnose, dat lijkt nog het meest op een gewoon gesprek. Maar wel met gekke vragen 😊.

 

De vraag die ik altijd stel, als je in trance gaat: wil je nu in hypnose?

 

Als je ‘ja’ zegt, doe ik een inductie, oftewel help ik je te ontspannen. Zowel fysiek als mentaal. Daar heb ik verschillende methodes voor. Het kan supersnel. Of heel geleidelijk. Soms is een lichte trance voldoende, soms ga je dieper, en besteden we daar wat langer aandacht aan. Om te verdiepen. Je ontspant je steeds meer. Je keert meer naar binnen. Er komt steeds meer focus op jezelf.

 

Dat betekent dus ook dat jij het doet. Ik help je en jij doet het. In jouw tempo. En je zult jezelf verbazen hoe gemakkelijk het gaat. En hoe veilig het voelt.

 

In de techniek die we daarna gaan doen, spreken we meestal met elkaar. Je weet na afloop ook nog precies wat er gebeurd is.

 

Na het afronden van de techniek testen we om te kijken wat er veranderd is. En haal ik je weer uit hypnose. Dat noem je deductie. Dat kom je in vijf stappen weer uit de trance naar het hier en nu.

 

Vaak zijn de ervaringen ontroerend, soms heel verdrietig. Soms boos. Regelmatig komt er een heel mooi inzicht uit voort. Vaak vindt er een grote verandering plaats, in je lijf en/of je mind.

 

Een paar beschrijvingen (en natuurlijk is iedere ervaring verschillend): “Hypnose is feitelijk altijd zelf-hypnose, begeleid door een hypnotherapeut. Hypnose ervaar ik vaak als een soort meditatie. Het is als een geleide meditatie, vaak wel meer interactief.”

En: “Als ik in hypnose ben dan staat mijn hoofd “open” alsof er een soort ruimte is. Ik laat het gewoon maar gebeuren zonder dat ik er een mening over heb.  Ik ben verder helemaal “bij”, juist helder.”

En: “Ik heb een snel brein, wat vaak all-over-the-place is. In hypnose kan ik me heel gemakkelijk focussen en voel ik me relaxt.”

 

Heb je vragen? Ik vind het leuk om ze te beantwoorden, dus stuur ze naar mij via een dm of mail!

#coaching #hypnotherapie #NLP #opstellingen

 

inspiratie

inspiratie mail

Ja! Ik ontvang graag één keer per maand een inspiratiemail van ‘Met Annemieke’