Hele heftige stress opgelost

Een lang en nerdy verhaal deze keer…. je bent gewaarschuwd 😉. Maar zó bijzonder: de moeite van het lezen waard, al zeg ik het zelf 😃.

Ik ken haar al een tijd. Ze twijfelde steeds of ze wilde gaan werken met mij, omdat ze bang is. Voor wat het los kan maken, want ze heeft heftige dingen meegemaakt, die tot PTSS hebben geleid. Ze heeft toch de stap gezet. Ze belde me huilend op: er moet iets gebeuren, ik wil dit niet meer. Wanneer kunnen we aan de slag?

Ze vertelt, als we een week later starten: Die kinderen van haar, van 7 en 4, ze zijn superlief, maar de normale kindergeluiden die ze maken, voor haar is het herrie. Ze trekt het echt maar twee keer een half uurtje per dag. Ze kan er niet tegen. Compleet overprikkeld. Zeker nu ze met z’n allen wéér Corona kregen.

Ze heeft al te vaak tegen die schatjes staan schreeuwen. Uit pure onmacht. Kun je je voorstellen hoe verdrietig dat is? Zoals het nu gaat, kan ze niet van deze fase van haar jongens genieten. En ze kan het niet meer terugdraaien……

En dat is niet haar enige probleem. Allerlei dingen op haar werk kunnen binnen no time tot heftige paniek leiden. Waar ze weer uren van moet bijkomen, waarin er niks uit haar handen komt. Waardoor ze weer in paniek raakt. Kortom, vicieuze cirkel. Ze komt vaak te laat, is altijd haar sleutels kwijt. Of haar telefoon. Of haar tas. Doodvermoeiend allemaal.

Ze heeft meerdere ‘labels’ gekregen. PTSS, Long Covid, ADHD/ADD.
(wat op mij overigens niet veel indruk maakt. Het gaat mij erom: hoe werkt dit bij jou? En hoe kunnen we dat veranderen?)

In de sessie vroeg ik: Welk probleem ga je vandaag oplossen? Ze zegt: “ik sta permanent in een overlevingsstand. Dat betekent dat ik continu in mijn hoofd controle ‘moet’ houden op alles en iedereen. Mijn partner, mijn kinderen, mijn collega’s. Het moet op mijn manier, en dat is zo vervelend voor hen.”

Ze lacht, want we maken samen vaker nerd-grappen: Eigenlijk wil ik dus controle.exe uit mijn systeem deleten. Want die vreet alle processorcapaciteit. Kost bakken energie. Ik wil [haar eigen naam].exe erop zetten.

Zo gezegd, zo gedaan. Dat klinkt te simpel voor woorden, maar dat is het echt. (Voor de hypnose kenners: EV-techniek). Een sessie van anderhalf uur.

Na afloop stromen de tranen weer. Nu van ontroering, van geluk en ook van verdriet om de gemiste tijd. Want ze wist direct zeker: er is iets wezenlijks veranderd. Mijn zoons hebben hun moeder weer terug. En mijn vriend zijn partner. Hij zei een paar weken later: je hebt sindsdien meer energie en bent vrolijker.

Ik krijg dagelijks blije appjes van d’r. Hoe heerlijk ze met haar kinderen heeft gespeeld. Dat ze uitkijkt naar iets op haar werk waar ze eerder tegenop zou hebben gezien. Dat ze alweer ergens op tijd is. “De paniekstand is gedeactiveerd.”

En ik: ook ik ben ontroerd en super blij. Wat mooi om dit te kunnen doen.

#coaching #hypnotherapie #opstellingen #NLP

Foto credits Kyle Broad, de foto is dus niet van mijn coachee

inspiratie

inspiratie mail

Ja! Ik ontvang graag één keer per maand een inspiratiemail van ‘Met Annemieke’