Ga je goed naar huis? deel 1

Laatst ontmoette ik twee mensen die onafhankelijk van elkaar zeiden dat ze huiverig waren om weer een opstelling bij te wonen of een vraag te stellen. Bij beiden bleek dat ze nog lang met de heftigheid bleven rondlopen, nog dagen na de opstelling. Dat lijkt me niet de bedoeling. Mensen die belangstelling hebben voor opstellingen, zijn over het algemeen gevoelige mensen. Die pikken de energie daarom gemakkelijk op. De kunst is om aan het eind van een opstelling mee te nemen wat je zelf kunt leren of helen. En om de rest weer los te laten.

🦋 Ik heb ook die ervaring

Zelf heb ik ook de ervaring dat ik representant was en ik nog dagen rondliep met de heftigheid ervan. Ik werd gevraagd om de vraagsteller te representeren. De start van de opstelling deed ik, en ik weet nog dat ik heel veel verdriet voelde en erg heb staan huilen. De situatie raakte me diep, ik herkende het verdriet. Het tweede deel van de opstelling, toen de heling plaatsvond, kwam de vraagsteller in de opstelling en ging ik er uit. Dat gebeurt wel eens vaker bij opstellingen. Omdat ik niet wist wat te doen om uit de energie van de opstelling te komen, heb ik nog dagen rondgelopen met veel verdriet. Ik heb nog een mail gestuurd aan de begeleider maar zij stuurde me voor mijn gevoel met een kluitje in het riet. Ook pijnlijk.

🦋 Ga je goed naar huis?

De vraag die ik daarom altijd aan het einde van een sessie stel is: ga je goed naar huis? Als er nog iets nodig is, bepalen we samen wat we kunnen doen. En mocht je in de dagen erna nog last hebben van het representeren, neem altijd even contact met me op! In een volgend blogje zal ik tips geven over wat kan helpen om de energie die niet van jou is weer los te laten.

Foto van Ján Jakub Naništa

inspiratie

inspiratie mail

Ja! Ik ontvang graag één keer per maand een inspiratiemail van ‘Met Annemieke’