Een last van mijn schouders

Het probleem van Tim*

Een tijdje geleden deed ik een opstelling met Tim. Hij had veel last van zijn schouder.

Het probleem van Tim

Tim had vooral last van zijn schouder in relatie tot zijn ex en de balans van geven en nemen met haar.

De opstelling
In de opstelling hebben we niet de ex zelf opgesteld, maar drie elementen: de klacht, de bron ervan en ‘dat wat helend werkt’. Allemaal symbolen dus, geen personen. En zonder te weten wat de bron is of wat ‘dat wat helend werkt’ is.

We zagen dat de bron een zware last was voor de klacht. Toen ‘dat wat helend werkt’ de klacht de suggestie gaf om niet meer te dragen, gaf dat veel verlichting. In tegenstelling tot wat de klacht vreesde, was het ook voor de bron snel beter om op eigen benen te staan.

Na een paar weken
Toen ik een tijdje later contact had met Tim, zei hij: mijn schouder is rustig! En in relatie met mijn ex lukt het veel beter om mijn en haar verantwoordelijkheden te scheiden. En het leidt soms tot verrassende uitkomsten!

Foto van Sebastiaan Stam
*fictieve naam ivm privacy

inspiratie

inspiratie mail

Ja! Ik ontvang graag 矇矇n keer per maand een inspiratiemail van Met Annemieke