𝘉𝘦𝘸𝘶𝘴𝘵 𝘰𝘯𝘣𝘦𝘬𝘸𝘢𝘢𝘮
Ik zit teveel op mijn telefoon en emotie-eten is mij ook niet vreemd. In zoveel dagelijkse situaties waarbij het even ongemakkelijk is. En het irritante is: ik zie het mezelf doen. Bewust onbekwaam. Brrrr….
Als je last hebt van fysieke klachten, wil je daar niet de hele dag mee bezig zijn. Het is zonde van je tijd. En vaak wordt het er eerder erger van dan beter.
𝘒𝘦𝘯 𝘫𝘪𝘫 𝘫𝘦𝘻𝘦𝘭𝘧?
Ken jij inmiddels je eigen copingstrategieën? Dat zijn dus de dingen die je doet om om te gaan met een situatie die je denkt niet aan te kunnen. Bijvoorbeeld verdriet voelen om het verlies van een geliefde of van je toekomstdromen. Of angst ervaren die je voelde toen je iets naars overkwam. Of boosheid op iemand die je iets ‘aandeed’. Ik zeg bewust ‘𝘥𝘦𝘯𝘬𝘵’ niet aan te kunnen. Vaak zijn de gevoelens minder heftig dan ze lijken.
𝘝𝘰𝘰𝘳𝘣𝘦𝘦𝘭𝘥𝘦𝘯 𝘷𝘢𝘯 𝘴𝘵𝘳𝘢𝘵𝘦𝘨𝘪𝘦ë𝘯:
🍀Hard werken. Om niet te hoeven voelen, of om risico’s te reduceren.
🍀Focus veranderen: Je richten op andere dingen. bijvoorbeeld in de vorm van een telefoonverslaving.
🍀Denken. ‘Ik zit veel in mijn hoofd’ is een uitspraak die ik vaak hoor. Je kunt het ook piekeren noemen. Situaties die zijn gebeurd steeds overdenken, of mogelijke scenario’s voor de toekomst. Meestal niet de meest rooskleurige 😉….
🍀Vermijden: je niet meer binden omdat je anders weer iemand zou kunnen verliezen. Telkens dingen uitstellen is ook een vorm van vermijden.
🍀Verdoven: met drank of drugs of eten.
Al deze strategieën zijn niet meer nodig als je het probleem bij de kern oplost. Hoe heerlijk zou dat zijn? Weet je dat ik ook 1-op-1 VIP-dagen geef? Neem gerust contact met me op als je meer wil weten.
#coaching #opstellingen #hypnotherapie #NLP
Foto credits Annoesjka Graaf