De uitzending is gestopt

Hij had sombere gedachtenโ€ฆ Zo vaak hoorde hij die stem in zijn hoofd dat het allemaal toch zinloos is. Wat hij ook deed. Heel naar. Bepalend ook. Op die sombere dagen kwam er niets uit zijn handen. En was opstaan uit bed eigenlijk al een hele opgave.

๐˜‹๐˜ฆ ๐˜ด๐˜ต๐˜ฆ๐˜ฎ
Tijdens een coachsessie onderzochten we samen die stem. We keken wat we konden veranderen (voor de liefhebbers: we gebruikten een fijne NLP-techniek).

๐˜Ž๐˜ฆ๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ญ๐˜ถ๐˜ช๐˜ด๐˜ต๐˜ฆ๐˜ณ๐˜ข๐˜ข๐˜ณ๐˜ด ๐˜ฎ๐˜ฆ๐˜ฆ๐˜ณ
Na de toonhoogte en de snelheid te hebben aangepast, zei hij opeens verbaasd: โ€œHet is zoโ€™n pieptoon geworden die je vroeger wel eens op de radio hoorde. De uitzending is gestopt. Er zijn geen luisteraars meer.โ€

๐˜๐˜ฆ๐˜ฆ๐˜ญ ๐˜ช๐˜ฎ๐˜ฑ๐˜ข๐˜ค๐˜ต
Een week na de coaching sprak ik hem weer. Zijn stem klonk energiek en opgelucht. โ€œHet heeft enorm doorgewerkt, en veel impact gehadโ€, zei hij. โ€œIk heb weer zin gekregen om van alles te doen.โ€

๐˜”๐˜ฆ๐˜ฆ๐˜ณ ๐˜ค๐˜ฐ๐˜ฏ๐˜ต๐˜ณ๐˜ฐ๐˜ญ๐˜ฆ ๐˜ฐ๐˜ท๐˜ฆ๐˜ณ ๐˜ฉ๐˜ฐ๐˜ฆ ๐˜ช๐˜ฌ ๐˜ฎ๐˜ฆ ๐˜ท๐˜ฐ๐˜ฆ๐˜ญ
Soms was de stem nog wel even langsgekomen: bijvoorbeeld in bed bij het wakker worden. Daarover zei hij: โ€œDoordat ik van jou deze techniek heb geleerd, kan ik hem nu ook bij mezelf toepassen. Dus tegen die lastige gedachten zeg ik: โ€˜daar heb ik geen zin in, ga eens weg, ik ben net wakkerโ€™.

๐˜‘๐˜ข๐˜ณ๐˜ฆ๐˜ฏ๐˜ญ๐˜ข๐˜ฏ๐˜จ
Ik verander dan de toonhoogte of de plek waar ze vandaan komen. En dat helpt echt! Sinds vorige week heb ik veel meer het gevoel dat ik het kan implementeren, en heb ik veel meer controle over hoe ik me voel. Dat is heel bijzonder, want die sombere gedachten heb ik al jaren.โ€

๐˜ก๐˜ฆ๐˜ญ๐˜ง ๐˜ฅ๐˜ฐ๐˜ฆ๐˜ฏ
Mocht je deze techniek zelf willen toepassen: let er dan wel op dat je even checkt of gedachten weg mogen. Heb je geluisterd naar wat ze te vertellen hebben? Sta je open voor de boodschap?

๐˜š๐˜ข๐˜ฎ๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ฅ๐˜ฐ๐˜ฆ๐˜ฏ
Je kunt dit ook samen met mij doen. Ik ga graag met je in gesprek of een halfjaartraject iets voor jou is. Wat je daarmee allemaal zou kunnen bereiken. Plan gerust een afspraak!

#coachingย #nlpย #hypnotherapieย #opstellingen

inspiratie

inspiratie mail

Ja! Ik ontvang graag รฉรฉn keer per maand een inspiratiemail van โ€˜Met Annemiekeโ€™