𝐁𝐒𝐣𝐧𝐚 𝐦𝐨𝐞𝐝𝐞𝐫𝐝𝐚𝐠-deel 3

Dit is het derde blog in een serie tot aan moederdag, zondag 8 mei 2022.

π˜”π˜°π˜¦π˜₯𝘦𝘳 𝘻π˜ͺ𝘫𝘯 𝘦𝘯 𝘡𝘦𝘨𝘦𝘯𝘴𝘭𝘒𝘨
Er zijn in al die jaren, van moeder willen worden en moeder zijn, heel veel dingen gebeurd die ik graag anders had gewild. Die niet zo gingen zoals ik gedacht of gehoopt had. Dat gebeurt in ieders leven. En ik denk in mijn leven nog wel wat meer. Frustratie, teleurstelling, angst, stress, wanhoop, meer dan me lief was. Tot dan toe liep mijn leven redelijk vanzelf. Dus ik was niet echt (echt niet) op voorbereid op tegenslag.

𝘑𝘰𝘒𝘭𝘴
….. Niet zwanger kunnen worden.
…..Veel dingen die met de kinderen gebeurd zijn. Echt veel. En regelmatig echt naar.
…..Heel vaak op zoek naar hulp, en heel vaak iets vinden wat niet past. Of wat wel past maar niet kan. Eindeloze prodecures en ontelbare formulieren.
…..Na veel werk aan onszelf toch scheiden.

π˜’π˜¦π˜Άπ˜»π˜¦π˜΄
Dat betekende heel vaak belangen afwegen en keuzes maken. Rationele keuzes. Emotionele keuzes. IntuΓ―tieve keuzes.
Eenzijdige keuzes. Afgestemde keuzes. Samen gemaakte keuzes.
Keuzes die goed zijn voor één kind en juist niet goed voor het andere.
Keuzes waarbij er geen goed alternatief was.

𝘐𝘬 𝘩𝘦𝘣 𝘨𝘦𝘭𝘦𝘦𝘳π˜₯
⭐ Dat het echt heel bepalend is waar je wieg heeft gestaan.
⭐ Me in te leven.
⭐ Dat al die emoties ook weer voorbij gaan.
⭐ Stevig blijven staan naast iemand die in de stress zit.
⭐ Hoeveel (veer)kracht ik heb.
⭐ De dingen te nemen zoals ze komen.
⭐ Aan narigheid zingeving te verbinden.

Het betekent ook dat ik goed kan meevoelen hoe ieder issue op een bepaald moment intens en ingrijpend kan zijn. Mijn verhaal heeft vaak een relativerende werking. Maar: dat betekent niet dat jouw situatie, en hoe je je daarover voelt, overdreven is. Helemaal niet. Wat je aankunt op een bepaald moment, wordt door veel factoren bepaald. Relativeren kan soms helpen. Soms juist niet. Dat is in iedere situatie, voor iedere persoon verschillend.

Als je overweegt mijn klant te worden, en het is bij jou ook anders gegaan dan je wilde. En je wil daar anders mee omgaan. Ermee aan de slag. Plan dan gerust een gesprek bij me in, dan maken we kennis!

#coachingΒ #opstellingenΒ #hypnotherapieΒ #NLP
Foto credits Mi Min

inspiratie

inspiratie mail

Ja! Ik ontvang graag één keer per maand een inspiratiemail van β€˜Met Annemieke’